Jak snadno a rychle postavit komín?

Pokud máte v plánu stavět nový komín nebo komín jen renovovat, nemusíte se bát náročnosti tohoto procesu. Stavba komínu nemusí být vůbec zdlouhavá, náročná a nemusí Vás ani finančně tolik zatížit.

Pokud jste alespoň trochu zruční, můžete si díky stavebnicovému komínovému systému postavit komín sám. Pro odbornou ale i svépomocnou rychlou stavbu komína je jednoznačně nejvýhodnější volbou výběru komínový stavebnicový systém. Jedná se totiž o ucelenou řadu jednotlivých komponentů pro kompletní stavbu komína. Sestavy obsahují již všechny komínové doplňky včetně montážního tmelu. Jedná se o pouze certifikované komponenty vysoké kvality.

Důležité je se při nákupu komínové sestavy obrátit na odborníky, ne jen na obchodníky. Člověk, který má nejen odborné znalosti a umí případně poradit i s výběrem, ale také provádí stavby komínů větší zárukou toho, že jeho stavebnicové sestavy, které nabízí ve svém eshopu jsou zkompletovány a sestaveny tak, aby vše splňovalo bezpečnostní a ochranné prvky i normy a byly také z kvalitních komponentů.

Komínové sestavy UNI-TERM jsou vhodné pro všechny druhy paliv a typy spotřebičů. Podle požadovaného druhu paliv můžete vybírat ze sestav komínů pro jednoprůduchové komíny, jednoprůduchové komíny s ventilační šachtou - komorou, dvouprůduchové komíny nebo z komínového systému pro kondenzační kamna.

Komínové stavebnicové systémy neobsahují žádné technické „kompromisy“ ani polovičatá řešení. Naopak vynikají precizním a promyšleným zpracováním všech dílů, nízkou váhou, malými rozměry tvárnic, snadnou a rychlou montáží.

Stavba komínu z takto promyšlených systémů je pak snadná, přesná a rychlá - komín se dá postavit za 1 den. Komínové sestavy jsou určeny pro stavbu komínu uvnitř i vně domu - tady však doporučujeme i jeho obstavění. Takže nemusíte se bát náročnosti stavby komínu a můžete se pustit do stavby komína svépomocně, odpadnou vám náklady za odborníka.

Na komínové sestavy UNI-TERM navíc platí také 30 let záruka i pro svépomocné stavby.

Komínové sestavy se vybírají podle toho, pro jaká paliva má být komín určen, jaký požadujete průměr průduchu - jsou připravené pro průduchy o průměru 160 mm, 180 mm a 200 mm a podle požadované výšky komína.

Moderní komíny jsou ucelené stavební systémy – sestavy všech komponentů pro stavbu komínu nebo jeho renovaci jsou vždy dodávány jako kompletní stavebnice.